Tuesday, April 28, 2009

Geram yang Geram. grrrrr...

Penatnya todayyy....

Its 1521 and i baru nak lunch..Had a short meeting in KL this morning and as usual if meeting kat bangunan nie, mesti ade issue ngan 'mak guard' yang poyo, konon-konon macam inspector polis laaa..eh eh..cam bagus je. Dari Tasya in my tummy lagi, dis 'mak guard' dok kerek-kerek with me. Ade ke, mase i tgh preggy dulu, dia tak bg i parking kat bwh building tu, dia ckp visitor tak leh parking sini, pelabur je bole..wei, sbg seorang pompuan, ko tak sedar ke perut saya sedang memboyot??? huh huh? have some sense in your brains laaa...you should know better, ko pun dah tua, confirm ade anak. And kat luar tu tgh hujan, takkan la i nak pi jumpe boss kejap pun kena parking kat sebelah building..afterall, i pun ade account asb jugak, so i pun pelabur. DEm..i so dislike this 'makguard'. Tadi mase i gie sane pun, dia dok bising bising ngan i, ckp i bawak laju la, kalau i langgar org canner la..eh eh, i siap jawab lagi saying, mane ade bwk laju, if laju means 12okm ..ade je nak carik pasal with me..pastu dia dok buat inspection kat my car..wut da hell?? ko sape? police? suke hatik je kan..tapi i malas la nak gado lebih lebih, i just said sorry n blah..y i said sorry ?? coz my parents tot me to menghormati org tua..tak baik kurang ajar..tapiiiiiiiiiii..dia start duluuuuuuuuuuu...ishh..geram la.

Now, i'm eating nasik goreng biase in front of my lappy. Nasik goreng tak sedap, no taste, i feel like makan nasik puteh lg sedap. haish..dah la mahal. rm4.50 for nasik grg yang tade ayam, only got chili. Cekik darah. takmo makan kat kedai tu lagi. Geramnyaaaaaaaaaaaaaa...

Anyways, Tasya dah sihat. Will be updating her pictures very sooonnn...

**Ni la dia, nasik grg yang tak berapa nak sedap and SANGAT mahal tuu..

5 fwens to Mrs. PinkJamboo:

ixoratasha said...

chill babe..

mak gad tu teringin nak jadi polis kot tapi tak lulus..hahahaa..kasi la dia chance nak syiok sendiri..

PinkJamboo said...

ixoratasha: hehehehe.tu la, i pun rase dia nak jd police mase muda muda dulu, ni mesti fail kan..hahhaha..

PrincessD said...

alamak babe..sorry for any inconvenience occured eks...i dah sound dh mak gad tu suh jgn garang2 tp dia pms kot hr ni!(kot la ade lg kannn)hahahaha!

peace!

Bitt said...

siannya mummy nih...mak guard tu nak menopus tuh thats y dia jealous tengok u...just pretend org mcm tu tak cukup bagus dari u...hati kite pon senang ;)

Kak Yumm said...

babe...i ade jawapan yg mungkin akan menggugat urat saraf ;p

SEbab2 mak gad itu begitu:
1. mase u preggy dia jeles..u ingat dia ade anak & all, tp u tak tau mebi dia dah kawin tp tak ade anak lg...n dia jeles ngn org ngandung... or mebi dia tak kawin..andartu? ohno..(who knows ;p)

2. mebi dia tak tau drive kereta..or kereta idaman dia sbenarnyer kelisa.....or favorite kaler dia ......pink..kuikuikui.. ;p

3. finally, tu pasal la dia keje..layak-selayak-layaknyer...hanya...sbagai mak gad...u bayangkan kalau dia jadi polis...ttbe nak cari pasal ngn org....haih..huru hara malaysia...

;p skian dari kak yum neneneenene...