Wednesday, April 8, 2009

Don't be rude ok!

Its 1631 hours. I was busy completing all my reports before i leave the office. Suddenly, the door bell rang. ting tong ting tong. Hish, sape la dtg petang petang nak sibok kat ofc nie..hish..access card mane???weii, i'm busy laaaaaaaaaaa...

I peek at the glass door. I saw unfamiliar faces. My boss dah pesan byk kali, don't open the door to strangers. BAHAYA! so we spoke thru the glass door. The conversation went like this. U be the judge ok.

Me: Yes?
Si pinglet: was waving his business card to me..
Me: ohh, ur colleague came the other day.
Si pinglet: Then why you never call us to order?
Me: i was like wtf la?? muke blur gak sbb my mind is not with me, aku kan busy dan mengantuk! cis
Me: wut did u say?
Si pinglet: Y never order?
Me: Excuse me, we are not interested. We have our preferred supplier.
Si pinglet: Y? our price very expensive meh?? (sambil buat muke yang aku rase nak tampar dan dan tu jugak, u are very lucky the glass door is shut, if not, i will kick ur balls)
Me: We are not interested. GEt LOst! ( i tak ckp pun get lost, hehehe) ckp dlm hati je.

Actually si pinglet tu nak jual toner. Come on la, u nak jadi salesman, pakai la proper, if pakai kemeja tu, makesure pakai la kemas kemas, jgn dtg office org belagak mcm gangster kat PS tu..mamat jual vcd lagi stylo dr ko tau tak. and makesure u speak good language la.. tak kira la bahasa melayu ke, english ke. tapi proper la sikit. I pun buat sales juge. tapi, tade la nak harrased my clients n buat diorang rase takut. Hish, petang petang org nak hepi, dia pulak buat kite geram. Aku pang baru tau. Nak ngadu kat hubby laa...paaaaaaaaaa, ade org buat me angry!!!!!!

(Tasya said: How many times must i tell you, don't make my mummy angry, nanti i slap u. U tink u besar i takut with you?? huh??meh sini, meh sini..)

Notakaki: Manners is very important.

9 fwens to Mrs. PinkJamboo:

Kak Yumm said...

babe...rude to me....no 2.... your safetinesssssssss....no 1..thank god skadar ckp melalui cermin....nowadays...org2 jahat...sangat creative....tp...piglet ni spesis slebet la kot...apepun............. i dah penah rase 'penangan' n 'pengkaki' si tasya............ sakit seh..tp sbb dia cute....... tak rase kesakitan tuh.. ;p

mummysya said...

hahahahaha!!! Tasya nie mmg rawk lah!!

Sama lah kita Lisa, geramkan org macam nie...

danierledz1 said...

ishk! klau i, da ludah kat muke dia ikut celah2 cermin tu! grrr..! tasya,hapuskan org itu! gangster x b'tempat! grr!!

Elyn said...

hahaha tasya pun dh pandai nk slap people OMG !!!

Biggie small said...

ape gangter2..karang wa anta gagak itam, wa anta pejabat pos, dia leh pegi mampus,bak datang..wkakakaka

PinkJamboo said...

kak yumm: if tasya tendang mmg sakit, bole buat gado..hahahah

mummysya: tu la, jahat kan..terguris hati lisa.hahah..tetiba je.

danierledz1: ape lg br, panggil ur geng la.hahhaa...

kak elyn: hehehe, kecik kecik dia dah garang.

biggie small: bole tak if u jgn merepek??dh la stalker! sebok. lallaalala

danielredz1 said...

biggie smalls.. i know u need some attention.. in here, ure not invited.. please go away.. thank you.. (a message from a young tiger)

Biggie small said...

ok bro..saje je nak sibok..ciow!! & meowww~~grr

Kak Yumm said...

biggie small....ever heard of All American Reject new song...? the corus goes like dis....

When you see my face
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell

so...paham2 la....we wil give u hell...

lalalalalala~