Wednesday, December 17, 2008

Tetiba: Aku Dan Dirimu..

Its 6.33 pm. I'm still in my office. Its been 3 days in a row i balik lambat. Been very very busy. Year end closing. Macam-macam have to update. Miss my Tasya so much. I never imagine to miss someone else besides my hubby.

Entry for today agak jiwang la, so if anyone out there yang tak sudi nak bace, sila klik 'x'! jgn menyesal k. huhu. I have warned you.

Tiba saatnya kita saling bicara Tentang perasaan yang kian menyiksa Tentang rindu yang menggebu Tentang cinta yang tak terungkap Sudah terlalu lama kita berdiam Tenggelam dalam gelisah yang tak teredam Memenuhi mimpi-mimpimu malam kita Duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah Perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu Dan kini hanya ada aku dan dirimu Sesaat di keabadian Jika sang waktu kita hentikan Dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan Meleburkan semua batas Antara kau dan aku..

Lately, i kept listening to this song..not sure why! must i have a reason? tak kan?? herm, maybe sbb terlalu bz, dats y tetiba mood pun bertukar jiwang..hehe.

Tetiba, i teringat how i met hubby.. Uitm Dihatiku! thats all i can say for now. Teringat zaman scooter. ape scooter? Yes, i ade scooter back then. So what?? Those were the days. If you suruh me bwk scooter now, herm, i dont dare tau..dah jadi takut pulak. heheh.. as i said, those were the days..tade scooter maka tak kenal la hubby.

Tetiba, i teringat kat program Cari Menantu on Tv9. Me and hubby were selected to be one of the Top 10 finalist. Banyak gak dapat hadiah eventho we didnt make it for the top 3. Tp part yang paling besh, we met loads of new fwens, all over da state pulak tu. How can i ever forget..such a wonderful moment. Dpt la jadi famous kejap...wakaka. Ade gak la org mintak autograph and mintak bergambar..hahaha.

Tetiba, i teringat the first time we start 'meniaga at DownTown'. Penat sgt tau. Siang keja, malam pulak bukak kedai. Punya la rajin me n hubby. I still remember how little our things was. Everyday, the other traders would drop by our lil stall n tell us to tambah stock..eh heloo, canner nak tambah stock if budget pun ciput! tapi takpe, me and hubby took it the positive way, we start small dulu, lame-lame jd bukit..Its been 2 years since we been doing our small lil part-time business. And i will still remember how we kena rompak and lost every single detailed of our stock. It did not stop us tho, till this very day, we still meniaga. Tapi brg tak byk la..herm, sape yang curik my barang tuu: i have one word for you : ALHAMDULLILLAH. (ape yg terjadi, pasti ade hikmahnya!)

Tetiba, i teringat the day we went to Bangkok! Reason pi Bangkok was to go for shopping. Jauhkan? It was also to celebrate our 1st year anniversary. We were there for 6 days, we had so much fun. Fyi, i was 7 mths preggy but still nak jalan jauh-jauh. Herm, my 2 cents word to bakal ibu ibu di luar sana: Walk a lot, coz nanti senang bersalin. Lebih afdal lagi, ajak suami skali. Hehe. Thank God hubby was very supportive and tahan kerenah isterinya yang tak henti-henti berjalan. Mase preggy, Midvalley dah jadi macam rumah kedua, sbb almost everyday we went to MidValley for no apparent reason. Hahaha.

Tetiba, i teringat 7 Aug 2008, very special date coz that was the day my lil sweetheart was born. Mummy luv u with all my heart dearie. Mase nak deliver Tasya, how i insist tak nak amik epidural coz i wanna feel the pain. I sempat pesan to my doctor saying dat i nak bersalin normal, takmo buat operation. I wonder where i got the 'keberanian'..wakaka.. fyi: actually i'm the type of person yang tak bole tahan sakit, tak suke makan ubat, rela kena injection dr makan ubat ok! tapi demi Tasya, mummy sanggup..anything for u sayang!

Herm..Tetiba, i teringat nak balik! haha. Its 711 pm now, i tink i shall stop here, and will sambung with tomorrow's entry. Fyi. i'm still in the office. Again, balik lambat lagi.

Let me close this entry with a picture that was taken during the 'Finale' of Cari Menantu Season 1 '.
(padan tak?hehe.)

7 fwens to Mrs. PinkJamboo:

Elyn said...

owh lisa betul la u penah dtg opis i amik sumthing yg courier guy bg tuk u...... igt tak??? no wonder la i mcm penah tgk u......

PinkJamboo said...

ingat ingat..i tot so, la ofc u ker? what a small world kan..hehe

MIK'YAL said...

owh u frm dat reality show . i tau show tu tp tk penah tgk.u met him tru dat show? btw ,pls share ur stories on delivering tasha. * berminat mommy-to-be ni :-)

PinkJamboo said...

mik'yal-i kenal my hubby mase kat uitm dulu.mase tgh blaja-blaja dulu. the reality show tu psl orang yang dah bertunang or dah ade calon-calon. join dat show as a couple, pastu ade mcm mcm soalan they will ask..sape yang dpt top3, dpt le kawin for fwee. fully sponsored by Tv9, diowang siap bg kereta lagi tau!! btw, i will do a special entry for you on my experience delivering sweet lil tasya..

MIK'YAL said...

owh..camtu concept nya.untungnya klu kawen smua di sponsor!

wewewe..looking frwd for dat special entry on tasya's arrival :-)

~jelly D said...

alaa... tunjuk la gambor lain. bowing aaa asyik tengok gambar yang sama aje.

kak yumm said...

babe...i teringat mase u di kala zaman2 scooter...wakakakak..suar lipat2..ooopss......haishhhh....from UITM............now....jadi kak yumm..huuhuuuu..........