Tuesday, February 3, 2009

the CiNA side of me!!


Gong xi..Gong xi....
Mak cina, ayah plak melayu, ME = separuh cina separuh mlayu ar!!!! very proud of it kay! every year it has been a family tradition for us to do a family gathering, for the eve of chinese new year, all of us will be at Poh-Poh's place. I call it da noisy nite! hehehe, bising tapi besh..u noe, bile dah lame tak jumpe, ckp bukan la biase biase, tapi sume cam jerit-jerit, till this very day, i cant figure out, why we do dat...hahhaha, over excited kot!
On the day of CNY we went to uncle's kenneth place in kajang, hubby was already feeling unwell, tapi we still went, rugi woo, sian tasya tak dpt collect angpow nanti..hahha..afterall, this is her first CNY.
the house was huge, haih, bile la nak dpt umah besar camtue...heheh, nak berangan la kejap!!!
back to da cny story, in the evening we had karouke, as usual, my mom mesti nyanyi punya! well, eventho dah pencen si Maureen Chan(mama saya)nie, dia tetap tak nak kalah ok! heheh, my mom has a very husky voice, sedap!!! (mesti la puji, dia kan my mama), tapi, me xpandai nyanyi, my bro yang Daniel pandai..sedap suare dia..kak yum cakap mcm kerispateh..yer kerrr???? hehehe...Karouke nvr ended, they kept singing till nite..pastu siap joget lambak lagi.. all my uncle n aunties dance...so funny, coz i never saw them dancing before..we really had fun, tasya pun had fun too.
we had fireworks aswell, the food was awesome! tks aunt lenny for the delicious food!
Err, kan tadi i said hubby was unwell, tapi bile da karouke was on, i tink he forgot that he was sick, coz tiba tiba dia nyanyi cam dah tak sakit lagi..
We left kajang quite late, Tasya was fast asleep when we left. We really had fun on that day! Hope to have more fun next CNY!

9 fwens to Mrs. PinkJamboo:

Kak Yumm said...

babe..ocin said he should have taken video while u were singing...kenape eh...pstu dia gelak2....i saw your photo wif mic je...hehee..... ;p betul..mudd's voice mcm vocalist krispatih...i suke kalau dia nyayi..kiranye..if dia nyanyi..korang yg lain2 better takyah masuk campur la..wakakakaka ..i will b mudd's big supporter if dia masuk AF ke 1 in a mill ke..wkaakakkakaakaa...

PinkJamboo said...

kak yumm: if la si daniel tu nyanyi, mau mak farah jd his supporter gak..wakkakak..siap pegang banner lagi!! hahaha, pastu sambil jerit-jerit: tu la menantu akuuuuuuuuuuuuu!!! heheh

Kak Yumm said...

oke lagi if pegang banner..i takut...dia jadi mudd's manager in future..wakakakakkaka...nanti dia pakai nametag "MANAGER MENANTUKU." ;p

Danielredz1 said...

huh? i nyanyi sdap kew? xpnah ade org puji pun? hmm.. THX la Kak Yumm & My sis.. cm xcaye jew my sis nie puji me.. bkn slalu dia puji.. HAMPEH.. huhu.. nway,THX alot! nnt i nyanyi lg..

nway,bkal mertua-ku tu xpnah tgk i nyanyi..dia bkn minat pun tgk org nyanyi.. silap2 dia suwo i ngaji.. ABEHLA.. mawi x makan la pasni.. hahah! =P

Ochin said...

hmm..mudd, what if dia tak bawak banner tapi bawak periuk belanga...opps cabut!!

nway..mudd mmg ada bakat nyayi cume kene dia je yg tak nak..bakat bole di asah tapi kena ada kemahuan..

di mana ada kemahuan di situ ada jalan..jadi renung2 kan

Danielredz1 said...

haha! Bro Ocin,if dia baling Periuk Belanga brand "Crocodile", mud sambut,blk bg kt mama suwo msak ASAM PEDAS! haha! Mud malu r nk gy audition.. cuz confirm xdpt pnye.. huhu! =(

Kak Yumm said...

eleh mudd..u g laaaaa..audition tu...blum try blum tauuuu........am wif u! wakkakaakakakaa....i wil make sure if u terpilih...lisa will bagi wit top up..AFUNDI DANIEL..wuhuuuuhuu...tp kan...if la...say u dapat masuk AF......make sure u dapat lagu ......"selamat ulang tahunn sayang....." wakakakakakakaa...okey..whatever..can story.....

Elyn said...

eh u reti berbahasa cine dak?

PinkJamboo said...

Danielredz1: Just go, don't worry i'll be ur manager ok! wakakkak..

kak yumm: selamat ulang tahun sayanggggggg..eiii, geli la!!

kak elyn: tak tahu, coz mama tak ajar..tapi tang ayat yang 'notty-notty' lisa tau la..hehehe..