Wednesday, January 21, 2009

When the Dark side of me starts to blog..

Moody? i think i am. Sometimes, i feel ppl underestimate my credibility. Or in simpler words is, suke pandang rendah kat me. I know la i rendah, tapi IQ ku tak rendah OK..
I bukan la nak puji diri sendiri or what, tapi in terms of work i mmg sgt-sgt particular. Its just me. ape je i buat, i want it to be done perfectly, according to my standards.

Ade la pulak org kat sini yang i dah lame sakitkan my hati, tapi i tetap sabar sbb malas nak layan kebodohannya itu! Let me name dat person as mangkok.

Mangkok
ni freelance finance exec kat ofc i. So basically sume keja keja finance dia lah yang settlekan..tapi mangkok ni suke benar buat keja sambil lewa. cincai-cincai..letak document merata-rata, pastu jap gi bile dah hilang, dok tuduh me..apakah adil perbuatan si mangkuk itu? up to u to judge la..i selalu jadi mangsa keadaan. i can't complain to my boss abt mangkok since mangkok is his fwen..how? i hanya berdiam diri ler..i tak suke mengadu perangai mangkok kat opis mate yang lain, biar mereka je la yg menilai mangkok..

To make this entry short, last monday mase i dok nak update sume filing system, tetibe i really 5 stacks of documents when missing..ape lagi, i tanye la si mangkuk nie, dgn selamber mangkuk jawab, where u put?? i was like hampir bertukar jadi pink ok, rase nak koyak-koyak mulut si mangkuk tu...ape lagi, beristigfar la skejap.. after dat, i jawab to her..den u expect me to know issit?? tolong la carik. (mase i tgh kelam-kabut carik document tu, dia sebok pok pet pok pet ngan jantan kabaret yang menyinggah kat ofc i nie..pastu apek tu bole sound i plak by saying, pi la carik kat tempat u..dan dan tu jugak i nak bagi dia penumbuk, tapi i ttp sabar dan beristigfar kembali...i trus jawab, eh, excuse me, i dont do filing at my place ok, i am very aware of the work dat i do, i dont put important documents all over da place, amik ko, terdiam si mangkuk tu sbb tgk i dah hangin.

Hish, i sgt geram la, kenape ade je org mcm nie...sakit hati sgt. Blajar bkn maen tinggi lagi, tapi keja tak pandai nak buat...(i have no offense to org yang blajar tinggi-tinggi tau) ..i pun blajar tinggi gak..heheh...

Wahai mangkuk, please la, do your work properly.. bare in mind, that most of the accounts work yang u claim u buat, tapi sebenarnya i yang dok buat, sume i blajar sendiri, remember dat u suppose to teach me???but u did not, coz ko pun tak pandai nak pakai system tu! ko suwoh aku blajar pakai buku..remember??? pastu bile aku dah terror, ko bole ckp, wah, u so clever ar??? well, I AM..

Herm, entry kali nie, entry geram..sbb si mangkuk tu dah make a huge mess in my filing system..pastu dia dok blame me...so today, i'm very busy sbb 'kebodohan' mangkuk, dek kerana 'kebodohannya' itu, i pun terkena tempias nya sekali..

Let me close this entry with this pixie..

(Tasya said: Never mess with my mummy! I'm watching you!)

11 fwens to Mrs. PinkJamboo:

Kak Yumm said...

first and foremost......babe...your malay improves a lot...bahasa menunjukkan bangsa.........2ndly..tercapai gak cita2 i nak be de first to comment.......3rdly.....on...... a VERY PARTICULAR type of person........yes.......i can confirm on that....(siap ade cert okay...)...in fact...at home..am one of your mentee...wakakakakaka........babe..last but not least......i tengok muke tasya terus...tak jadi nak marah si mangkuk tu..wakakakakakakakak

Biggie small said...

wah...!!You sure mad at that stupid "mangkuk"..1st, I wonder what is gonna happen if the "mangkuk" read this blog..2nd, what if your boss read this blog? 3rd, It's a free country, say what you wanna say and do what you wanna do..so brave eh..4th, if the company hired a "mangkuk" then the company get "mangkuk" lah, dan akan menyusahkan org lain...

Anyway, my advise..1) "Biar orang buat kite jangan kita buat kat orang" 2) "Doa orang yg teranaiya akan dimakbulkan Allah" insyaallah. 3) What's come around goes around.. so be careful..

PinkJamboo said...

Kak Yumm: tks babe di atas pujian u..i dah jd belon nie..wakkaka..

biggie small: i don't really care if my boss reads my blog, let him read, atleast he knows how i feel. i hv kept this forever. my prinsip mmg, biarla org buat i, tp dah asyik kena je, tu sbb kuar entry kat blog nie. btw, tks for ur feedback!

MIK'YAL said...

hahaha....takut nya tgk tasya..jd bodyguard mummy ;-)

Elyn said...

hahhaa sempat gak u captured tasya tgk geram tu ek ....cumel!!!

Ceera said...

alahai, kesiannya.. sabr la eh.. nak ngadu pasal mangkok kat bos, kawan katanya.. wat to do..

laserkan je kalau dah sakit hati..

PinkJamboo said...

mik'yal: tu la..kecik kecik sudah dididik..hehehe

kak elyn: sempat-sempat, tu pun candid je tu..

ceera: jgn kata nak fire, trasa nak fire pun ade nie..otomenn..haha.

Biggie small said...

gong xie fat choi everyone!!!

arlina said...

Hi there. tq for a visit to my blog. wht a cute baby u have.
i mg buat kelas,pls visit redglow-portfolio.blogspot.com and redglow-class.blogspot.com

btw, tq for the compliment!

banditos said...

hehehe...cuba check dia punya lampin..mesti dia berak tu..tak pun dia baru kentut..hehehe.anyway..cute..

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

sabar sabar..
jom kiter pie makan jamboo... best!!
hihihihi
kak miE pun ada problem cam nie jugak kat pejabat
kalau u letak mangkok.. ai namakan dia org gilak.. mmg nak story dlm blog tp tak story2 lagik
bila ingat mau geram!!!!

emmm tol cakap ceera tuh.. laserkan jek..kekadang org cenggini tak sedor diri
think that they r perfect... padahal....
sendrik mau ingat laa.. huhuh