Wednesday, February 18, 2009

DJ Lemon Rosemary Chicken

Arituh, i order ciken from Abg Jaz & Kak Dd, got their ctc number pun from Kak Red ... So, i pun call la abg jazz to order.. actually i order sbb nak bwk gi umah mother in law.. Bile dpt je da ciken, Ya Ampun.....the smell sgt sgt sgt sedap! nak describe pun susah, tapi if pikir perasaan yg tamak nie, rase nak makan ciken tu time time tu gak..bare in mind eh, i was holding my daughter tasya at that time, n sebelah lagi tangan pegang ciken..(ahahhaha, just imagine, if i makan ayam dengan lahapnya n tasya pulak di sebelah tangan lagi)

Setelah sampai di rumah mother in law ku, ingatkan nak teruk makan, tapi mak pulak tiada di rumah, she went for kenduri...means kena bersabar la sambil amik bau je..hehehe..
when mak came home, all of us berkumpul in the kitchen except for me yang tgh sebok dok depan. Suddenly i heard diowang tgh bising bising kat dapur, den i teringat, omg, need to take pixies of the ciken. apelagi, berlari la..sampai je dapur, i saw the ciken dah kena potong..wakkakakak... den i told hubby, i need to take pixies to put on my blog..den mak pun sambung la balik all the pieces..hehehe.. i luf u mak!

(prasan tak one of da drumstik dah hilang..heheh, tak perlu la saya disclose sape yang buat, coz i know he's reading too..heheeh)

(kite kasik close up sket, ciken yg sgt sedap nie, sape tak order sgt la rugi)

Tasya said: Hello Aunty Dd & Uncle Jazz, my mommy told me that ur ciken is sooooo nice, once i can start eating, i'll makesure mummy buys for me.

Ps: Thanks to Abg Jaz & Kak Dd for sending over the ciken eventho it was a last minute order. Lain kali, kite jumpe lagi yea. Tk Cr.

8 fwens to Mrs. PinkJamboo:

Tasya's Daddy aka Ocin said...

who took my drumstick?? hish.. takpe..bismillah la ye bila makan nnt..betul!! the ciken so sedap!! yummy...lagi sedap dari Kenny rodger..sampai menjilat jari..makan satu rasa nak lagi..harga pon berpatutan, pastu dia siap buat delivery tuh..kenny rodger pon tak buat camtu..
Abg Jazz..ajar ler kite camne nak buat ciken tuh..sedap bangat nih.

2009-LRC said...

biarlah rahsia.... hihihii.....

k.didi

2009-LRC said...

hehehe......boleh.....kena berguru dgn abd jazz, bertapa kat gua bkt serdang dan pengerasnyer.....pnc la...takleh bg tau kat sini...:-)

Kak Yumm said...

babe..serious drooling gilerrrr nengok ayam tu...bday tasya nanti order dis ayam plish..tp lambat sgt....hiiii...kalau bli saje2 tak de sempena ape2 bley tak? tp make sure....jgn ade menu your sardin hancur k..if not..ayam kfc pn...tolak tepi..wakakakakkaakka....

Soulie said...

waaa looks yummeh! kalo order sekoq pon leh deliver ker? hehe

Tasya's Daddy aka Ocin said...

Soulie: ari tuh mmg kami order sekoq jer..pasal nak test power dule..tapi mmg kelas la ciken dia..tak terdaya nafsu makan nih..pasal bab delivery tu kena tanya tokey ciken lah..patut nye takde hal la..lain lah kalau hang duduk kat penang ka, JB ka, Kelantan ka..Sabah & Serawak ka..huuu itu mmg parah la kot..kalau setakat klang valley insyallah dia bole tunaikan..ehehhe..

Soulie said...

aar haruslah order cenggitu! thanks :)

Kak Yumm said...

ocin..n lisa..ape kata kta order nex month...sempena makan saje2..;p