Thursday, June 4, 2009

3 years back: BodyShop.

I just had my lunch with hubby. Usually we will go out for lunch at least once a week. So, we had our lunch at BK. Lepas makan, kena la jalan-jalan. Exercise kan..heheh. To me it means, exercise tangan sbb kuar duit dok beli barang kan??

Jalan punya jalan, i saw The Bodyshop, ape lagi, terjah la. i love bodyshop, coz the shop so wangi, rase besh je...Tapiiiiiiiiiii, bile i masuk je tadi, i teringat kisah 3 years back. i was at the same bodyshop tau. 3 years ago, while i was working at an IT company, mase tu baru start keja, gaji pulak, jangan kata la, sikit je...Nak shopping lebih lebih mmg tak mampu la, mase tu credit card pun tade. Biase la, baru abis blajar..Yang mampu pun, is kidnap my mom's makeup..hehehe..kidnap with permission la. haha.

One fine day, while i was in the office, my boss panggil me. Dok bising kat me, sbb gi keja tak pakai makeup sume.. macam macam dia ckp. Demmit, mase tu hangin gile, rase nak tumbuk je boss tu. tapi tak bole, nanti kena buang kerja. sia sia je. heheh..Lepas keja, mase hubby amik (mase tu blom kawin, so kira kekasih hati lagi), my eyes was all red, dok nangis coz kena marah ngan boss. So hubby pun ajak kuar, he told me dat he's bringing me out for dinner. Dengan muke seposen, i pun ikot je, without knowing where he's bringing me. Mase tu hati tgh sedih, so malas la nak pk byk byk.
Then he brought me to Bodyshop, i was like, kite nak makan ape kat sini??? then he said, 'just take whatever makeup u need...i was like, Mane cukup duit nak byr??, den he said, don't worry i'll pay for it. wahhhhhhhhhhh, rase nak nangis kat situ jugak.. how can i ever forget that day. how can i ever forget on how sweet for him to buy me a whole set of makeup.
Esok tu pi keja, muka berseri-seri sbb dok tepek makeup. hehehhe...

How time flieskan.. paaaaaaaa, nak makeup lagi???hehehe..
Pa, thank you for always being there for me dr duluuuuuuuu lagi...and, tak lame lagi anniversary kan???

Oklah..dis time nak tepek pixie while i was honeymooning in HK. haish, bestnya pi sane. So many sweet memories....

(tgk tu,memasing kuwus..heheh, this pixie was taken 2 days after we got married. now dah dekat 2 years we got married.....)

5 fwens to Mrs. PinkJamboo:

Tasya's Daddy aka Ocin said...

aiyo..kembang kempis idung den..

Senario Bapak dgn anak:-
Daddy : Tasya tau tak nape mummy
asyik citer bende2 baik je pasal papa?.
Tasya : Dunno daddy, why?
Daddy : Sebab ari ahad nih birthday mummy...so, dia nak bodek papa lebih lebih la tuh..heheh..
Tasya : Nak pwesent la tuh daddy..Daddy nak bagi mama pwesent ape daddy..
Daddy : Mana bole bagitau...wahsia, nnt Daddy bagitau tasya je k..
Tasya : Orait Daddy! Highfive..hhehehe

Kak Yumm said...

Senario di tempat sama tp tersembunyi......kak yumm berada jauh sambil mendengar tasya & her daddy's conversation.....

and then, kak yum menyampuk

KAK YUMM: Caca, auntie pun nk tau your daddy bagi your mummy ape.
TASYA: Ala tak boley, karang Mummy Yumm btau my mummy....(den tasya do the Hulk sound....and de sceptical look)UNLESS u give me a pwesent too ;p
KAK YUMM: Caca, you bday pwesent i've bought months earlier oledi maaa.... ;p even your mummy's pwesent punnn i tak beli lagi.. ;p

MORAL OF THE STORY:
tak sabar tunggu tasya boley bercakapppppp ;p

Nora said...

so sweet...hai..ketahui produk kecantikan MARYKAY dan peluang tmbh pndapatan sbg beauty consultant di blog sy yer

cik syahira said...

as salam..
allalala.. so sweet lah entri ni.
syira doakan kebahagian family kalian yer.
suka tg tasya yg kiut.
mcm page pink ni juga.
hheheh..
happy becoming birthday to mama tasya.
wink.wink.

mama erfan said...

hai mummy tasya... so sweet la entry nih...happy birthday lisaaaa....