Thursday, June 17, 2010

Ryan Iszkandar: 53 days old



Pejam celik pejam celik, My darling Ryan is already 53 days old. In a week, he will be 2 mths olddddddd.... Oh God, how fast time flies.

HOnestly, managing 2 kids its not easy as you see. Lagi lagi bile umur mereka hanya beza 2 thn aje. Thank God, saya 'dibekalkan' ngan suami yg sangat helpful bile bab bab menjaga anak nie. Syukur syukur! Eventho bile tgh malam buta, saya kejutkan hubby tuk tolong ambilkan a glass of water for me, tapi di bawanya piring kosonggggg.... hahahah.. kelakar gile! Papa papa, u make me laugh tak kira waktu kan! luf u celot la pa... i tgh haus gile at that point of time, tapi hubby yg half asleep pi dapur bawak piring masuk bilek, i was likeeeeee, pa, i nak water, takkan la nak minum dari piring kot! hihihi...

i baru lepas bace blog Khalisa Ridzuan, (dah la name lebih kurang nak sama nieeeeeehhh), when i read a few of her entries, haih, teringat zaman zaman jatuh cinta with hubby! lebih kurang je nieh, u know those kind of feelings yang you know u love him so much, tapi layakkah diri ini nak bertahta di hatinya... tetttttttt, jiwang sungguh ayat itu! Pastu bile dah tunang, mcm mcm benda kite pikir, jadi ke kawin nie?? betul ke dia sayang kite? dia tak kuar ngan orang lain ke? all sorts of monkey questions bermain dlm pale otak nie... Tapi bile dah nikahhhhh, Alhamdullillah, i said to myself, he's mine babehhhhh... ko bole tgk je laaaaaa, tu aku punya!! sape suh ko tak jage dia elok elok, kan dia dah kawin ngan aku!!! wakkaka... well, i'm not sure what my hubby feels at that point of time lah, sebab bile tanye balik, dia akan bagi the most typical answer yg di beri oleh setiap kaum Adam lah, that is 'happy la sayang'...
Aduh, advice dari saya, kepada bakal-bakal pengantin lelaki, when your wife ask you how u feel, elaborate la feeling tu sikit! show sikit da romantic side of you, jgn dok pk nak control macho aje... hihih..oppssssssss..

Everyday i've been waking up so early dari yang usual, lepas bangun terus je nak mengemas, haih, ni dah kena syndrome mummy mummy nie... Sifat malas, dah automatically hilang nie... Pastu if umah sepah sikit, mula la nak bebel-bebel, sampai hubby leh tegor and ask me, sepah ke umah kite nie?? hihih, well, umah kite tak sepah mana sayang, i je yang tak leh tgk bile things are not kept at their actual place. betul tak kak yum??? only kak yumm je yg tauuuuuuuu!!

6 fwens to Mrs. PinkJamboo:

Elyn said...

haha sengih sorang i dlm ofc ni baca u dpt piring kosong ekekekek

Mudd said...

i dah bantai gelak 8 harkattt! pstu bace balik.. gelak lagi... bace lagi.. gelak lagi.. wakakakkaka..
haih babe..utk kesekian kali i akan ckp..."u dah ade 2 anakk babe.." ;p

oh ya..susunan barangan & tahap kekemasan under PJB standard (PJB = PinkJamBoo :ISO standard version Lisa ;p)from living room to the kitchen even in the fridge...

Kak Yumm bersedia berkhidmat!
Wikend ni i jadi dustbuster kay.. all outttt!!!!

Lisa Johari said...

Ngeeeeeee.I is malu.terpromote blog i di sini tapi privatized.sebab tak mau ade tangal gatal drop nasty comments haha.
pasal lelaki jawab sepatah tu, i pun tak faham kenapalah lelaki mst begitu.haish.apa u ckp tu betul lah tu.i tgh serabutness dengan percintaan ni.hahah.

rajin ye pink jamboo ni ;p

aku pun nk balik ni madihah kemas bilik berhabuk gile before off to Seremban.ngeeheheh

Lisa Johari said...

Pastu bile dah tunang, mcm mcm benda kite pikir, jadi ke kawin nie?? betul ke dia sayang kite? dia tak kuar ngan orang lain ke? all sorts of monkey questions bermain dlm pale otak nie... Tapi bile dah nikahhhhh, Alhamdullillah, i said to myself, he's mine babehhhhh... ko bole tgk je laaaaaa, tu aku punya!! sape suh ko tak jage dia elok elok, kan dia dah kawin ngan aku!!! wakkaka... well, i'm not sure what my hubby feels at that point of time lah, sebab bile tanye balik, dia akan bagi the most typical answer yg di beri oleh setiap kaum Adam lah, that is 'happy la sayang'...----> similar siot.hahahah.lainnye sbb kami tak kawin lagi.LOL

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

oowhh apa itu menjuih bibir.. pandai tuh posing gitu.. bibir seksi tu.. awwwwuuu...

lisa sihat ker??

klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ...

siti norfatiha said...

kak lisa..
out of topic..lupa nak mintak gambar kawin saya yg abg mohsein ada snap aritu..ada lagi tak?boleh mintak tak?(-_o)