Tuesday, December 8, 2009

Bila pregnant..

I read an entry in kak kin's blog about preggy preggy nie la.
Bile pregnant, macam-macam ragam kan...

As for me, this is my 2nd pregnancy. Kiranya ade experience la sikit. Coz you know what to expect kan, and bile relate to feelings and mengidam ni sume, mcm bole control la sikit. Tapi kadang-kadang bile ngade-ngade tu datang, dan dan tu jugak suh hubby carik. hehehe..

If kite dpt rezeki suami yang memahami waktu & keadaan kite bile mengandung, confirm si suami akan jaga kite bagaikan manatang minyak yg penuh (betul ke peribahasa nie??)
Si suami pun kena lah peka ngan keadaan isteri, mcm kak kin ckp, 'takkan time enak je bersama kot??'. heheheeh..

Alhamdullillah, my husband is very understanding. We do everything together. Sometimes, i moody, cepat je nak mengamuk. Hubby tak penah pun marah me, probably he knows how tired i am. Dengan muntah yang tak henti-henti. Sakit woo, muntah. Makan pun tak lalu. Nak naek scooter with him pun, jangan harap la dia nak bagi, even nak pi kedai yg dekat dekat ngan umah pun tak bole, dia suh naik keta gak... betapa concern nya dia.. again, Alhamdulillah.

Bersyukurlah dengan ape yang kite perolehi.... Rezeki, rezeki.

5 fwens to Mrs. PinkJamboo:

mummysya said...

hehehehehe....

Sian Mohsein...

wakakakaka....

Elyn said...

nasib baik gak la faiz concern pasal i dulu. siap tukar sportrim ngan tayar sume bagai la sbb tkt bini die drive kete terhentak2.... huhuh

tapi u jgn berani naik motor ye!! i marah u kalo dpt tau...

PrincessD said...

Be strong ye babe...time2 mcm ni mmg byk dugaan..byk2kan bersabar n berdoa k...



mmmuuaahhhh!!!!

siti norfatiha said...

bersabar ye..
yeah..rezeki..rezeki..
tak semestinya rezeki tu mesti berbentuk wang ringgit kan?
dapat husband yg baik & happy family pun kira rezeki..

Leen said...

bestnyer!
Klu leen ada rezeki preggy nnt mintak2lah nuar jd seorg yg lebih memahami .. nk nk lg tlg lipat kain hahaha!