Tuesday, October 20, 2009

I'm back for a reason.

I rase blog i bukan sahaja dah bersawang tapi hampir terkubur. wakkaka. Bukan takmo update, but i just don't have the energy to do so. Why must i update if entry tak ikhlas n x datang dari hati. kan kan kan??

Well, i've been reading couple of blogs. Here and there people are talking about friendship. Sigh, friendship plays a very important role in life. Just before i left for Uni, my mom always told me, 'Gurl, makesure you don't mix with the wrong crowd, coz either they will make you, or break you. Well, i was just going on 18 then, how much can i understand kan??? But being anak yang sangat mendengar kata ibu, i always kept her nasihat dekat ngan hati i.

Mase skolah-skolah dulu, i ramai gak kawan, tapi sebab i ketua pengawas, orang pun takut nak kawan ngan i. Garang woo. Setakat i jerit, i rase satu skolah leh gegar. hehehe... Bile dah tak jadi pengawas, orang nak kawan ngan kite pun dah tak best, sbb ingat kite goody goody 2 shoes, takpun spy cikgu.. ape daaa.. Probably, my style yang suke menyendiri kot. Salahkan diri sendiri, tak perlu nak salahkan masyarakat sekeliling.

During school days, saya di kawal rapi oleh Ayah. haih, jangan la buat silap, confirm kena grounded. Siap antar pi skolah ari-ari sampai depan office Pengetua. So, bile masuk uni, it was really hard for me to adapt. Imagine org tak penah jauh ngan parents. I siap nangis everynite coz i miss them like crazy.

As time flies by, a lot of people i met in my life. Ade yang ok, ade yang tak ok. Tapi paling tak best, bile ur fwen, baik gile depan u, pastu blakang you, kaw kaw dia kutuk. wth kan???? haih, mcm tu punya manusia pun ade. Tapi fwens yang always be by my side whenever i need them, will always be Peah, Shaz & Mudd. U rock my world dear!

Bile i met my 'Cinta hingga hujung nyawa' for the 1st time, i knew he was the one. I still remember telling Peah this, 'Pet, u know wut, one fine day, i'm gonna marry him, (when i said that, i never spoke with hubby before, dia pun tak tahu i exist kot, sukehati je kan ckp nak kawin ngan dia, padahal, kenal pun tidak) My fwen just smile. Haih, who knew after 5 years knowing my 'Cinta hingga hujung nyawa' we finally tied the knot. Ever since then, he was my guardian angel, my bestfwen, my bodyguard, my soul mate, my teman sepertiduran (heheh, sounds so kinky), my daughter's daddy, my beloved hubby and the list goes on from time to time.

Well, when i started blogging, a lot of lovely people i met. Bertuah badan dpt kenal ngan org yang best best ertikata lain, baik ler. If kite baik dengan orang, InsyaAllah in future we will meet orang yang baik kan. Tapi dlm masa nak jumpe orang yg baik tu, ade gak jumpe orang orang yang menyakitkan hati. Well, to me, everything happen for a reason. Just believe in God, Insyaallah, you will be on the right track. Never give up.

He completes me.


She's my sweetheart.


Align CenterShe's an angel that God sent to protect me. Dari zaman uni lagi, she was soooooo protective over me!!! I heart you babe.


She's a thousand miles away from me, but she reads my blog always, eventho she can't understand the malay language, but she reads it. How she does it, don't ask me! hehe.
I miss you dear. She's my beloved cousin all the way from Aussie.


Another angel in my life. Thanks kak for always being there for me.


7 fwens to Mrs. PinkJamboo:

Kak Yumm said...

...... ....... .......

speech-less
adj. 1. Lacking the faculty of speech. 2. Temporarily unable to speak, as form astonishment.
speechless-ly adv.
speechless-ness n.

mummysya said...

rasa mcm nak nanges...

percayalah Lisa tu mmg garang!!!

sayang u dear!!!

atty's said...

takecare lisa..

Elyn said...

updet pun.... windu ngan u la!!

nurul said...

best btul baca entry nie...ketua pengawas rupanye...neway u nampak sweet je x nampak garang pun...syukur ye di kurnia Allah insan2 yg sentiasa bersama & memahami...n wit a very wonderfull parents,siblings,hubby & love daug...wat more to ask?? betul la bile kite buat baik pada org...Allah akan balas yg baik jua cuma kadang utk menemui yg baik kite terpaksa harungi tempuhi yg menyakitkan...take care dear!!!

PinkJamboo said...

Kak Yum: hehehe..speechless?? hehehe..

mummysya: me heart u too kak!

atty: akak take care jugak tau!

Elyn: kakkkk..lisa n tasya pun windu akak jugeeeeee..

Nurul: hi Dear, tks for visiting my blog. do u have a blog?

Tasya's Daddy aka Ocin said...

fuyooohhh, bole jadi pengarang utk berita harian lah...tak pon utk ruang gosip2 artis kat URTV..perrghh, ayat manis sungguh..Luv u too honey...