Tuesday, September 7, 2010

Sayu hati ini, bile...

InsyaAllah, 2 days more Ramadhan will leave us, haih, sayu hati nie bile Ramadhan hampir meninggalkan kite, InsyaAllah next year will be another Ramadhan for us.

I rase fasting month nie, i jarang sangat nak update, ntah lah, this year i feel our Ramadhan sangat peaceful, maybe sebab me & hubby dah tak meniaga lagi kot, so tade la nak terkejar-kejar nak gi setup the shop lah, nak terkejar-kejar gi amik stock lah... Well rezeki datang dgn pelbagai rupe dan bentuk, Syukur Alhamdullillah, this Ramadhan our rezeki sefamily bertambah murah dengan kehadiran Ryan. Betul la ckp orang, anak itu rezeki yg tak ternilai!

Me and hubby work very hard to give the best to our kids, we don't shower them with expensive gifts but we want them to get the best of everything. So, kena lah mummy n daddy keja extra kuat! hihihi.. InsyaAllah, end of this year, Tasya will start school, ramai yang cakap its too early to send her, tapi we feel its the best time coz her brains macam Sponge skarang nie, so dari dok umah tak blajar ape, baik i kasik otak dia penuh ngan ilmu...

Some people might say, ape lah sangat nak kejar duit tu, bukan leh bwk mati pun!! mmg duit tak bole bawak mati, yang bawak mati hanye Ilmu yg kite dah collect tuk present mase akhirat kelak! tapi dengan duit tu gak lah, i nak besarkan anak anak i! Or probably memang i and hubby suke berbisness. heheh.. Well, some business jadi, some tak jadi...dats y, i cube everything, u'll never know which one will change your life!

Oklah, in case i tak sempat nak update blog during Raya, i would like to wish everyone Selamat Hari Raya Aidilfitri and Maaf Zahir Batin... Mintak ampun ya if entry entry kat blog ni ade yang mengguris mane mane pihak, I'm just a normal human being, tak lari dari membuat silap, so if ade galah tolong lah tunjukkan..heheh. (tetiba galah)

Yayyyyyy, raya tahun ni best, sebab i dah ade 2 anak! Pelik bile orang ckp, lah lisa n mohsein dah kawin?? dah ade anak dowang nie??? ape nak pelik nya, dah kawin, mesti lah nak anak kan, btw, ape maksud 'orang macam i'??? herm..peliks. pastu bile i 'bf' my son, orang akan kata, 'laaaaaaaa, u 'bf' rupenya...peliks lagi.. nape eh dgn orang macam i nie... name pun dah ade t*t*k, kena lak t*t*k yang penuh ngan susu, so, bukan ke lebih Afdal susukan anak sendiri!
~eh eh, terlari topik laaaaaaa, i'm sowyyyyy~hihi

Again, Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin dari PinkJamboo Sekeluarga.

5 fwens to Mrs. PinkJamboo:

Elyn said...

selamat hari raya again lisa!!

statement last tu buat i gelak2 baca...

atty's said...

selamat hari raya ..maaf zahir batin

Rizziela said...

Selamat Hari Raya..maaf zahir dan batin

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hahahaha slamat raya lisa.. bila la leh jumpa ryan pulak nie.... n adorable tasya too.... hihihi hugs n kisses to them...

n

pedulikan cakap org yang takder benda nak cakap tuh.. hhihihihihi

Mudd said...

rezeki ramadhan + rezeki anak....

bak kata u..kta tak bley tunggu rezeki datang bergolek...kta kena tergolek2 cari rezeki....kta tak bley assume biznes tak jalan though during special season pun...tak kira bulan puase ke..bulan syawal.....(zulkaedah, zulhijjah) hehe..

money is not everything.. but everything needs money.....

skian...