Wednesday, October 5, 2011

Sila lah MoveOn....

It took me 1 whole night to think what should i publish in my blog today. Its not a random entry that i can simply write.

Aku dah mula menyampah dengan 'insects' in my blog. I started off by removing the chat box from my blog because i have been getting 'rubbish' chats on the box long time ago. Macam-macam orang accused aku! Wei, aku bukan 'blogger tegar' pun, tak payah la nak tinggal komen sampah!

Bile dah tade chat box, they attacked me through the comments section. What kills me, is this 'insects' dok comment pasal my husband. Wei, 'insects', blah laaahh, whay must you put comments pasal benda yang dah lepas?? You sound pathetic ok!

We are married now, we have 2 adorable babies. Apelagi yang ko nak sebok? Apelagi ko nak ungkit story lama? If either both of us ever hurt you, well, we were young back then! mak aku cakap, kalau nak pilih teman hidup, kena lah yang sayang kite as much as we love them. So since engkau pernah hadir dalam hidup aku atau suami aku, mungkin ko bukan lah bagus sgt pun coz the relationship never ended with a marriage. So, sila blah and move on! tak payah ko nak cite banyak pasal cite lama! People change. Things that happened 10 years back, has happened! and if ko takmo maafkan aku atau suami aku, tu hal ko!

Yang membuatkan aku lebih 'pissed-off', 'anonymous' ni siap cakap, 'sukar baginya memaafkan kisah lalu', ape kisah lalu ko yang sedih sgt sampai tak bole nak maafkan? again, MOVE ON!
Nampak sangat ko tak cukup berani kan, bile dah berani sgt letak komen, why don't you put your actual name sekali??

Hormat sikit bile engkau singgah blog orang, tak payah nak story cerita sedih engkau kat blog aku! Aku paham suami aku 'HOT', tu sebab engkau panas hati tgk aku kan?? hehehe.....

By the way, if ko ever singgah blog aku lagi, which i know you would, i would like to say this to you...
'Whoever you are, Shit happens, so does relationship yang tak sampai ke jinjang pelamin....... and never assumed you know us, coz if you know us well, u will never leave those strange comments on my blog'..... Its funny to see yang engkau masih hidup dalam masa lampau!
Dah 2011, wake up, grow up and again MOVE ON!

And NEVER talk nasty things about my other half and my kids.

ps;
mintak maaf and memaafkan adalah satu benda yang paling mulia, truly sorry if we ever hurt you, now its your part to forgive and forget....

Tasya said: No need to kacau my mommy and daddy lah! No need to come to mommy's blog also!

7 fwens to Mrs. PinkJamboo:

Mudd said...

seumur hidupku berkawan dengan lisa....... first time dengar dia ckp "AKU"..banyak kali pulak tu....so this means... she's really2 angry.......

Babe.... hope dis message delivered to dat person..if not........

Mrs. PinkJamboo said...

mudd: yes babe, mmg ni lah 'aku' paling banyak skali i penah type... hehehe, harap message tu sampai lah kat empunya diri.

Rizziela said...

Comelnya Tasya..geram anti tengok dia

Khalisa Ridzuan said...

hello lisa :)
dh lama x masuk blog u.haha.haahla br pasan u guna Aku.sll u guna I.

nak buat macam mana suami u hot.dia jeles la tu.haha.beli ridsect je haha

heaven's for A & J said...

Hi Babe!

lama tak chit chat ngan you kan.

i thought dah stop dah 'insect' kacau your life & family but tak jugak ye. maybe dia tak tau apa nak buat dalam hidup dia tu yang dia tak habis2 kacau and stalk your blog.
ignore je, if you layan lagi dia tak berhenti kacau.

::farkha|Jabar:: said...

hi ocin yg hot!
hahahahaha....

aca6nisa said...

Hi there,

Jumpa your blog while dok cari2 entry yg cenggini...

Just wanna let u know..same thing happen to me and my hubby...kami dh kawen and ada anak pun that girl still tak move on...